Monday, February 6, 2012

Recovery.. recovered?

I am 25 years old..
25 tahun dah. And yet ada orang tak faham yang saya dah tempuh macam macam. Tak ada masa nak main main lagi dengan hidup ni..

First of, talking about heartbreak's recovery, and recovered from it.

Orang boleh cakap apa pun. Suruh delete gambar2, delete message2. Sometimes, benda benda macam ni tak perlu dipaksa. Honestly, saya bukan tak cuba.. In the end, degil degil saya pun, masa dia akan tiba bila saya betul betul putus asa sendiri and biarkan semua berlalu macam tu je.
Dah sampai tahap bila saya sendiri terfikir kenapa saya dah tak teringatkan hamba Allah sorang tu. Dalam tercari2, saya bersyukur. Tak payah nak rasa sakit dengan adanya dia, atau pun ketiadaan dia. It happened on its own. I'm over him.
And tak semestinya bila kita dah putus asa tu kita mesti dah ada pengganti. Ada masa, kita lebih rela and sanggup sorang2 kan?

Hikmahnya, saya makin dekat dengan family. Alhamdulillah..
Bukan je sebab saya dah putus asa dengan relationship, tapi maybe sedikit sebanyak, faktor usia pun mempengaruhi perubahan tersebut. Hahahaha..

It's okay, kalau orang susah nak percaya bila kita dah cuba sehabis baik, it's okay. :) Seriously, if it's worth the wait and the pain, I might stay. But no, its enough.. I'm happier now. Having my family with me no matter thru thick or thin.

Alhamdulillah :)

No comments: