Sunday, May 15, 2011

Sabau le

Memang dalam nak berjaya or nak achieve something in life, kita sure kena go thru obstacles here and there kan. Dugaan nak ubah hidup ke arah yang lebih baik, memang tak mungkin akan senang..

Macam aku lah sekarang ni..
Orang kata, manusia ni memang selagi tak terhantuk selagi tu la dia lalai.
Haa, sama la cik Sabrina ni.
Tapi in the end kalau fikir balik, macam mana sakit pun bila terhantuk tu, kita perlu kejadian yang menghantukkan kita tu.
Dengan cara tu la kita dapat sedar kan.

Haih, the urge nak berubah tu memang kow kow la.
Dugaan pun boleh tahan masya'Allah nya. Hahahah..
Tapi sabar je la kan, sabar tu selalu nya akan jadi benda yang memberi pulangan yang baik.

:)

Bukan rezeki makkk la uols

Bukan la sakit hati.
Terkilan ke terharu, aku pun tak sure...
Geram pun ada.
Tak puas hati, mungkin...

Bila kita dah ye ye cakap Insya'Allah pasni ada kalau ada la kaum kaum Adam yang muncul balik dalam hidup aku, mungkin boleh dipertimbangkan untuk jaminan masa depan. Ceh.

Tapi tuh la.
Orang cakap rupa penampilan tu tak penting.
But sorry to say aku cam rasa zaman sekarang ni kita kena memilih kot sikit sikit pun.
Zaman skarang lain bro..

Ye la tiba tiba yang datang, muka elok, lain elok tapi bertindik sana sini la pulak.
Macam jahat sangat pulak, sebab aku memang elakkan diri jadi manusia penilai, sejak aku kenal sorang hamba Allah ni yang sangat gemar menilai manusia lain.

Haih tapi tu la kan, jodoh bukan kat tangan gua.

Alah lagipun aku bukan nak pun berboyfren2 lagi buat masa sekarang ni.
It's too soon.

Buat memeningkan kepala otak je. Kalau menyenangkan takpe la jugak.
Baik aku sayang diri aku, family aku. Adalah lebih afdhal begitu ye dok? hahaha...

When it comes, it comes..

But for now, aku memang nak cuba sedaya upaya untuk delay proses proses tersebut.
Bukan nya aku tak boleh hidup takde bf ark?
Cukup lah ada family and kawan kawan dengan aku.
Takde nak mintak lebih dah sekarang.
Syukur aje.

Saturday, May 14, 2011

Reporting in May :)

Heyyy... Assalamualaikum, greetings everyone...

Omg it really has been months since my last blog update.
As usual, obviously so many things happened since the last post..
It's not like I'm gonna blog about every single thing, though..

I was jobless since the 1st of April, and I'm currently working in an office in Cyberjaya..
I'm still doing the training, passed my level 1. Being qualified for the 2nd level made me feel so thankful and happy enough. Alhamdulillah..

Some other things happened and slapped me back into reality.
Made me realized that I'm no more a kid, I have responsibilities. I need to take life more seriously! I been doing silly things all my life, yes I know at least I won't look back in anger or regret. There is no point to do so, it's better to look back, smile, and tell myself that "hey, at least I learned.. "There are always reasons for everything that has happened in our lives.
We learn, move forward with hopes for a better future ahead.
Without obstacles, I don't think I would simply take life seriously. All I can say is Alhamdulillah..

'Create your future from your future, not your past.' -Werner Erhard

If life is all so sweet and dandy, we gonna live a life that's full of negative aspects.
I am just so sure about that.

:)

But I just gotta move on with my life.
Learn more, be a better person.
Not to repeat the same mistakes all over again.
Identify where I went wrong, and try my very best not to let history to repeat itself.

Good morning everyone :) Just be safe where ever y'all are!