Monday, November 9, 2009

I'm all outta love.

I been thinking hard about these situations I'm being thru..
Like, having a crush on that trolley guy.
Which, dia rupanya ada bigger and biggesttt crush on me..
Saya mengaku, tipu la kalau saya tak rasa best gila bila one of the cutest guys there actually picked me, and ada hati dekat saya sejak hari pertama dia jumpa saya.
Saya mengaku, dia memang comel, berbudi bahasa kaww, muka ketat (yang memang salah satu ciri lelaki yang saya suka)...
Tapi dia datang dengan mengharap untuk jadi lebih dari seorang kawan.

Setiap kali jumpa, dia akan perhatikan saya, ambil berat tentang saya, dan tiap hari dia luahkan perasaan dia kat saya..
Saya harap saya rasa yang sama, supaya saya tak perlu mengecewakan dia, atau menghancurkan harapan dia.
Tapi saya tak rancang atau duga semua yang terjadi ni.
Saya tak mintak dia jatuh hati dekat saya.

Saya suka dia.
Tapi cinta. Aduh mcm jiwang pulak BM nye.
Okay love..
Love and LIKE, are two different feelings.

Susah betul saya nak bina balik perasaan2 yang saya pernah ada dulu.
Saya cuba, tapi gagal.
Saya rasa payahhh sangat nak bercinta buat masa ni.
Tak boleh nak terfikirkan langsung pasal tu pun.

Kawan baik saya yang juga jatuh hati pada saya.
Malam tadi dia betul2 luahkan semua.
Dan bila saya tak dapat terima, dia mcm bengang..
Saya sayang sangat dekat dia, saya sayangg sangat persahabatan kami..
Dan memang saya diciptakan untuk sukarrrr ada hati pada sesiapa yang saya anggap KAWAN dari awal.
Tapi kenapa dia tak boleh nak faham??

Ya Allahh..

Takdir kan dekat tangan Tuhan.
Jodoh jugak..
Saya mengaku, saya takkan dapat tolak takdir kalau seandainya satu hari memang saya dijodohkan dengan dia..
Tapi sekarang?

Bukan dengan mereka berdua sahaja, dengan sesiapa punn..
Hati saya tak boleh nak sampai ke tahap yang pernah saya sampai dulu.
Saya mintak maaf.

Demi Allah, saya tak berniat untuk sakitkan hati sesiapa.
Tak pernah sikit pun terlintas niat mcm tuh.

Tapi saya pilih diri saya, daripada mereka.
Saya belum bersedia untuk bercinta lagi.

Maafkan saya.

4 comments:

pnut said...

sy sgt suke bile vee pilih diri vee...~

Rubina Yunal said...

Babysis,

Like I always said, play your cards well.

I think the best thing to do right now is to just take it slow. Veerrryy slow. If they insist for an answer just tell them that ur not ready yet because u want the real thing, not just another rebound relationship. If they can understand and take it as it is, then you can determine which one is the Mr. Right kan?

Well, if it's meant to be, then it WILL be :) Mula2 mmg la all very sweet and mushy and fuzzy, nothing beats the flirting stage I guess. But in the long run, no one knows..

Just, be very careful. You're young and beautiful. You have many great things waiting for you ahead.

Glad to hear that ur doing fine though :) May Allah protect you always, babysis.

p/s : for once i am very grateful that im not pretty. Pretty gals like you always have more dilemma to deal with. Be safe.

mashimarul. said...

mencari mmg susa pergi mmg senang tp peluang hanya dtg sekali. hargailah dgn apa yg telah dianugerahkan :DD

Sabrina Vee Zalani said...

Pnut: Kan kan =)
Sis Nina: Sis, everyone at work got so surprised watching him falling head over heels for me since it was the first, ever time! he's the kinda guy who don't bother about girls, love and all. And it's surprising that finally he did. but he picked me!! and i'm feeling guilty looking at him so damn in love with me.
I never did expected this kinda things to happen to me. After all the other mess. U know.

Mashimarul: susah when i'm feeling nothing else but STUCKED!