Sunday, October 11, 2009

My 1st Open House.

Today was so damn exhausting, seriously..

Somewhere around 7pm++, me and Bee drove to Puchong, passed the Satria's key to her brother and then we met Shac around Sg Buloh area and followed him to his parents' place for Hari Raya's open house.
Sungai Buloh, KATANYA...

Tapi mak aiiiiii...
Cik bukan main jauhhhhh kedalammm lagi..
Terjadi lah kejadian kejar mengejar di litar Sg Buloh.
Yang jalan nya corner corner, gelap tiada lampu..
My CLK kejar Spectra Shac, pastu datang plak sebuah Type R putih yang menarik perhatian ku.
Cucuk punya cucuk rupanya cousin si Shac.
And for the first time we heard of a place named Kelip Kelip Kampung Kuantan, which is situated right opposite his place.
By the time we arrived, it was already dark..
And like what I had in mind, macam Haunted Mansion..
The house is very, very nice indeed.
But dah lah jauh ke dalam, besar, and then paling cool,...
bapak dia bela anak beruang daaa..
Baby Bear, seriously!!!
Tapi kita lupa nak tengok dia, sebab Shac cakap dia tengah tidur, and takut dia baham..
The hell, mesti cute kot?

Then terdengarlah this brother tanya, "kancil putih siapa, kancil putih??"
Hahahhaha..
Owner Type R itu bersuara. Lol.

Makan makan and all dekat the garden..
Best gila, with pool, a pond, surrounded with eerie looking big trees.
Gulps.
But memang sangat inviting okay, the surroundings.
There were pelita-pelita dekat keliling the swimming pool..
But when we heard of some scary stuffs, macam tak berani nak wonder around sangat.
Mata ni pulak jahat gila kejap kejap nak tenung pokok-pokok besar tu.
Haih but memang agak scary la rumah parents Shac.
Memang beruntung siapa dapat kawin dengan anak anak Encik Ainuddin. (hahah asalkan boleh je aku..)

His mom, sangat friendly and motherly..
Atleast she made us felt at home.
Takde la feeling macam tak comfy and all.
The whole fam okay sangat..
There was a so-called karaoke contest and all..
His dad was dancing, cousins were singing, gila best..
And one of the little girls kena kacau at the second floor.
Katanya kaki dia kena tarik..
Hahahahha..
Gua takut sampai ni tidur tak tutup lampu okay.

Nak balik sampai suruh Bee drive..
I dah tak larat gila kot.
Kaki dah jadi hidangan nyamuk yang sibuk nak buat open house jugak.
Kalau ikut kan hati nak menggaru, mungkin dah berdarah darah macam bergaduh dengan samseng dah jadinya.

Tapi sempat lagi lepak Uptown dengan Bee, Shac, Fawaz my cousin and his friend, Taqi..
Kena air mata kucing, borak borak and chow.

Haihh..
Hidup........ hiduppp....

Alright ppl.
See u around.

No comments: