Saturday, November 22, 2008

MiRC

I read a post in Sis Nina's blog and got reminded of my past.
8 years ago, when I started to become almost an addict to MiRC chatroom.
Gahahahah..
I think the 1st channel where got me started was #MHS. Malacca High School's...
And then, I can't remember how, but I got into #emcee, my ever, fav channel during those days..
Zaman gi cyber cafes lagi tuh...
Those ppl that I still sorta keep in touch with from that channel would be bizkoot-Apai, Lyrical Queen- Sis Nina!, Naddy, Portishead-Matno, Aimie, Zenny, Azrul Monggeng, Emy, Saf, Aphesz, Zarin, Payette, Wawan(PSB Crew Apai! haha), Kenshin, Yanie, .. and ramai lagi kot ada kat my FS, MS and FB list.
Lol.
But those were the days.
Ehm.
Hip hop days, rhyming days, and yes- cyber love days!
Gahahahhaha...

Banyakkk juge kenangan.
Heee...
I remembered chatting with Apai when he was still in Japan.
And I remembered myself being oh so envy looking at his pics during winter time kot. And those sakura blooms. Sigh.
Heee..

And, relationships..
I met some, and met in reality as well..
Maybe a couple of them.

And no, I'm not with any of them anymore.
Gahahhahaa...
Ada hikmah..
I met Adam.
=)

But whatever it is, those days were quite fun!!!!

8 comments:

biszign said...

haha! those were the days when the days are the days.. haha ape merepek daaa..

good old times laa kat #emcee dulu kan... skang ni dah tak jumpe langsung mangkuk2 tingkat tu semua... mane hilang dah...

dulu turun KL jumpe bebudak #emcee, balik bp pun jumpa bebudak #emcee,

skang tron kl jumpe ehem2, memang dah tak igt kawan dah hhuhuhuhuhu, balik bp, bebudak ni semua dah kat kl, hahahaha memang tak jumpe laaa .. raya je laa kadang2 terserempak...tu pun tanye typical questions je la, cam skang ko kat mane.. ko sampai bile... huhuhuhu dulu kalau jumpe je sure borak panjang pasal gigs,hiphop,groups.. hahahah , igt2 balik klaka laa..

aa ah laa vee ade chat ngan apai masa kat Japan.. apai pun dah lupe lupe dahh.. ingat2 balik kat japan, balik keje je ngan tak mndi on PC, truskan download anime,manga ngan songs, pastu dok chatting kat #emcee hahahaha, pastu lupe masak.. pastu malas nak masak buat cekodok bawang+kobes je heheheheh.. lawak gile.. cyber freak.. kalau kat jepun diorang panggil OTAKU ..

good old days..

"I know there's something in my life that I'mma let go starting tonight~ I cant' live I cant live I .. I can't live my life thiss waaayyyy - dilated peoples"

Rubina Yunal said...

Apai, masih ingatkah anda pertama kali kita bertemu? Bwaahahahha. Coastal Parasdise bebeh! :P Punye yoyo'oo je chat, padahal duduk sebelah2 je.. belum kenal lagi plak time tu. Gahahah..

Good old days :)

Rubina Yunal said...

But then again, #emcee tu mmg byk sejarah la. Situlah br kenal dunia, situlah br kenal hiphop scene ecehh, situla kena label as 'bitch' and 'primadona' tak pasal2.. hahaha. Situ la i met all kinds of jerks. Ngueh..

But it was fun while it lasted kan? Kalo tade cenel tu, takde la kena apai ngan vee kan :) sayang korang!

biszign said...

hahahahah!! igt!!
punye laaa segan nak bercakap... last2 chatting je..padahal dok sebelah2!! hahahahah lawak sehhh igt balikk, coastal paradise byk kenangan...
tu lah time tu baru kenal dunia underground heheheheheh...
memang kenangan laaa..
lepas tu budak rumah nenot plak terjebak... si abot ngan cipot ...
pastu kite lepak shah alam plak kan sec.18 ..
lepak ngan am,arwah latip,nenok,c-jay (mane entah mangkuk tingkat sekor ni) ,lepak sampai pagiii...

Naddy Razman said...

OK,korg bobal xmention nama naddy pun.majuk la cmni..uhuhu

naddy da post pls ni gak in my blog.siap ada attach pic nina,payet & paiz lg..uhuhu

serius #emcee mbuka jln utk knal new friends,knal apa itu hiphop,cari gado dgn org,cintan-cintun..smua dlm tu..ehehe..DAMN! miss old those memories! ;)

apai,arwah latip? naddy xtau pun dia da xde :(

Cheers,
Naddy

Sabrina Vee Zalani said...

arwah latip apa nick dia?
haaa.. cjay kan, mana tah dia. kerol gecko ada je. haha. nenok pun tadek nampak. bee ada.. aa..
a'ah la, tadek #emcee tuh, tadek la nak knl sis nina, apai, naddy sume. hee.. sayang korang gak!! kakak2 dan abg2!

biszign said...

arwah latip ... first nick dia "ILoveMyOldScoolCar" kot cam tu laa.. pastu dia tuka2 nick... tak igt ape nick dia pastu..

arwah meninggal tahun 2005 I think... Al-Fatihah

nenok skang on ym je... dia dah x irc dah.. apai pun sama, dah tak masuk sgt, kalau nak borak ngan kenshin baru masuk..

Sabrina Vee Zalani said...

ken kat icr lg. dasyat mamat tuh. i tot emcee da tadek. i mean, da tak sama langsung. heee... dia br je add v kat ms.